Browniecookies med kärleksmumsglasyr

Om du älskar både brownies och kärleksmums, då är brownie cookies med kärleksmumsglasyr något för dig! Det är en magisk kombination av sega, chokladiga kakor med en len glasyr och kokos på toppen, precis som klassiska kärleksmums fast i kakform. 

De här kakorna är perfekta när du vill baka något enkelt men lyxigt, som både ser imponerande ut och smakar helt fantastiskt. Brownie cookiesen får den där underbara sega mitten och lite frasiga kanter, medan glasyren ger en söt och saftig finish som smälter i munnen.

Baka dem till fika, kalas eller varför inte frysa in några till chokladsuget? Receptet är superenkelt att följa, och du behöver bara ingredienser du troligen redan har hemma.

Tips: För extra glansig glasyr. Låt kakorna svalna helt innan du brer på kärleksmumsglasyren.

Ingredienser

Kakor:

100g smör

150g mörk choklad (minst 55%)

1 ägg

1 dl farinsocker

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

2 msk kakao

1 msk vaniljsocker

1/2 tsk salt

1/2 tsk bakpulver

 

Glasyr:

50g smör

3 1/2 dl florsocker

3 msk kakao

2 msk kaffe

1 msk vaniljsocker

 

Topping:

Kokos

Gör såhär:

  1. Smält smöret på låg värme och tillsätt hackad choklad. Blanda tills allting har smält.
  2. Vispa ihop ägg, strösocker och farinsocker lätt i en bunke.
  3. Tillsätt chokladsmöret och blanda ihop.
  4. Blanda ihop alla torra ingredienser separat innan du blandar ner de i smeten.
  5. Vänd till en jämn smet och låt den stå i kylen i minst 30 minuter.
  6. Skopa upp 10 lika stora bollar på två plåtar med bakplåtspapper.
  7. Grädda kakorna ca 10 minuter i mitten av ugnen på 175 grader över och undervärme.
  8. Låt kakorna svalna helt på plåten innan du toppar med glasyren och kokosflingor.

Dela det här receptet

Email

Se fler recept

sv_SESwedish