Chokladmousse

Ingredienser

2 ägg

200g mörk choklad

2 dl vispgrädde

20g osaltat smör

6 msk strösocker

Gör såhär:

  1. Separera äggulan från äggvitan i två olika skålar. Använd en större skål för äggvitan.
  2. Häll ner smör och choklad i en värmetålig skål och värm upp över ett vattenbad eller i mikron 30 sekunder åt gången. Rör om mellan varje omgång.
  3. Vispa grädden till mjuka toppar.
  4. Vispa äggulorna krämigt och blanda sedan ner i grädden.
  5. Vänd sist ner chokladen och blanda ihop till en jämn smet.
  6. Häll ner strösocker i skålen med äggvitan och vispa till fasta toppar. Viktigt att vispa tills äggvitan precis börjar bli fast och inte för länge.
  7. Vänd ner äggvitan tills du har en jämn och krämig smet.
  8. Häll upp i fyra serverings glas och ställ in i kylen minst 4 timmar innan servering.
  9. Servera med lättvispad grädde och jordgubbar.

Dela det här receptet

Email

Se fler recept

sv_SESwedish