Citron & Blåbärskaka med Mascarponekräm

Citron- och blåbärskaka med mascarponefrosting – en somarfavorit du inte vill missa!

Den här kakan har blivit en av mina personliga favoriter – en mjuk och saftig citronkaka fylld med söta blåbär och toppad med en krämig mascarponefrosting som smakar ljuvligt! Den friska och syrliga citronen passar perfekt ihop med blåbären, och frostingen binder ihop allt med sin lena, fluffiga konsistens.

Det här receptet är perfekt när du vill baka något enkelt men imponerande till sommarfikat, en födelsedag eller bara för att lyxa till det en vanlig helg. Dessutom går det utmärkt att förbereda i förväg.

Letar du efter en fräsch sommarkaka med blåbär och citron? Då är det här receptet för dig.

Ingredienser

3 dl socker

3 ägg

250g ricotta

2 dl neutral olja

1 citron (saften och zest)

1,5 tsk bakpulver

4 1/2 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

2-3 dl färska blåbär

 

Frosting:

250g mascarpone

2 dl vispgrädde

1 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1/2 citron

Gör såhär:

  1. Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt.

  2. Tillsätt ricotta, olja, zest och saften från citronen.
  3. Vänd sedan ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker tills du får en jämn smet.
  4. Blanda sist ner blåbären.
  5. Häll ner smeten i din form och grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 grader i 40-45 minuter.


Mascarponekräm:
1. Vispa ihop kylskåpskall vispgrädde, mascarpone, florsocker och saften från citronen samt zest till en fluffig och fast konsistens.

2. Låt kakan svalna helt innan du toppar med krämen och dekorerar med färska blåbär. 

Dela det här receptet

Email

Se fler recept

sv_SESwedish