Bananbröd med choklad

Saftigt bananbröd med choklad, det perfekta sättet att använda mogna bananer.

Letar du efter ett enkelt och supergott recept på bananbröd med choklad? Då kommer du att älska det här! Det här bananbrödet är saftigt, smakrikt och fyllt med chokladbitar i varje tugga. Perfekt när du har övermogna bananer hemma och vill baka något snabbt, men väldigt gott. 

På marianathly.se delar jag mitt bästa recept på bananbröd! Lätt att baka, och med ingredienser du redan har hemma. Det funkar lika bra som fika, frukost eller mellanmål. Vill du göra det ännu godare? 

Testa att rosta en skiva och toppa med jordnötssmör!

Ingredienser

150 g Smör

1 dl mjölk

4 Ägg

3 dl Strösocker

4 Mogna bananer

6 dl Vetemjöl

1 tsk Malen kanel

1 tsk kardemumma

1 tsk bikarbonat

1 dl vallmofrön

1-2 dl chokladknappar

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smörj och bröa en avlång brödform.
  3. Smält smöret och blanda ner mjölken.
  4. Vispa ihop ägg och socker pösigt.
  5. Skala och mosa bananerna och rör ner.
  6. Blanda ihop kanel, kardemumma, mjöl och bikarbonat i en separat skål.
  7. Vänd sedan ner de torra ingredienserna i äggblandningen.
  8. Tillsätt mjölkblandningen och rör ner snabbt till en jämn smet.
  9. Blanda sist ner vallmofrön och chokladknappar.
  10. Täck botten på formen med bakplåtspapper.
  11. Häll ner smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 40-45 min.

Dela det här receptet

Email

Se fler recept

en_GBEnglish