Chocolate Chip Cookies

Världens godaste Chocolate Chip Cookies – knapriga kanter och seg mitten

Finns det något som slår doften av nygräddade chocolate chip cookies? Det här receptet ger dig perfekta kakor med frasiga kanter, seg mjuk mitten och mycket choklad. Mitt favoritrecept som är lika enkelt som beroendeframkallande. Oavsett om du bakar till helgmyset eller bara vill unna dig något gott mitt i veckan, så kommer de här kakorna bli en favorit. 

Glöm inte ett glas kall mjölk till!

Ingredienser

150g smör

1/2 dl strösocker

2 dl brunt farinsocker

2 ägg

1 tsk vaniljsocker

4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1/2 tsk bikarbonat

1/2 tsk salt

2 dl mjölkchokladknappar

Gör såhär:

  1. Smält smöret på låg värme.
  2. Vispa ihop ägg, strösocker, vaniljsocker och farinsocker krämigt.
  3. Häll ner smöret och vispa lite till.
  4. Blanda ner vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och salt.
  5. Häll sist ner chokladen och blanda ihop.
  6. Ställ smeten i kylen i 30 minuter.
  7. Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme.
  8. Forma smeten till 10 lika stora bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  9. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg.
  10. Låt svalna på plåten.

Dela det här receptet

Email

Se fler recept

en_GBEnglish