Kanelbullesockerkaka 

Tänk dig doften av nygräddade kanelbullar fast i form av en mjuk, saftig sockerkaka. Kanelbullesockerkakan är den perfekta kombinationen mellan två svenska klassiker. Med kanel, smör och socker som gifter sig med en luftig vaniljsockerkaka får du en kaka som både smakar och doftar precis som en nybakad bulle.

Det här är ett recept som passar lika bra till vardagsfikat som till festligare tillfällen. 

Den är enkel och går snabbt att göra. 

Servera den ljummen med ett glas kall mjölk eller en kopp kaffe till! 

Ingredienser

3 ägg

3 dl strösocker

1 dl mjölk

100g smör

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1/2 tsk malen kardemumma

1 krm salt

 

Kanelbullefyllning:

75g smör, rumsvarmt

2 tsk kanel

1 msk strösocker

Gör såhär:

  1. Värm upp mjölk och smör på låg värme och ställ åt sidan för att svalna.
  2. Vispa ihop ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt.
  3. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma och salt i en separat bunke.
  4. Sikta ner de torra ingredienserna i äggblandningen och vänd med slickepott tills du får en jämn smet.
  5. Tillsätt sist mjölk och smör och blanda ihop.
  6. Klä botten på din form med bakplåtspapper (min form är ca 23cm).
  7. Häll ner hälften av smeten i formen.
  8. Klicka på små klickar med fyllning på hela kakan.
  9. Häll sedan på resten av smeten.
  10. Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 200grader i ca 40 minuter.
  11. Toppa kakan med kanel och socker.

Kanelbullefyllning:

  1. Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål till en jämn fyllning.

Dela det här receptet

Email

Se fler recept

en_GBEnglish