Tres Leches

Baka en saftig Tres Leches kaka med mitt enkla recept! Fluffig tårta med tre sorters mjölk, perfekt till dessert eller fest.

Letar du efter det bästa receptet på Tres Leches kaka? Då har du hittat rätt! Den här fluffiga, mjölkdränkta kakan är en älskad dessert i Latinamerika och jag förstår varför. Med sin lena konsistens och fylliga smak från tre sorters mjölk (grädde, kondenserad mjölk och evaporerad mjölk) är denna kaka en riktig drömdessert som smälter i munnen.

Perfekt till födelsedagar, högtider eller bara när du vill bjuda på något riktigt speciellt.

Ingredienser

200g smör (rumstempererat)

5 ägg

3 dl socker

3 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

 

Mjölkblandning:

1 burk osötad kondenserad mjölk

1 burk sötad kondenserad mjölk

1 dl vispgrädde

 

Topping:

3 dl Vispgrädde

1/2 dl Florsocker

1 msk vaniljsocker

100g Färskost

 

Garnering:

Kakao

Jordgubbar

Gör såhär:

  1. Vispa ihop smör och socker krämigt.
  2. Tillsätt ett ägg i taget och vispa tills det går ihop.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en separat bunke.
  4. Vänd ner de torra ingredienserna med hjälp av en slickepott tills du har en jämn smet.
  5. Klä botten på en springform med bakplåtspapper (formen jag använder är 30cm).
  6. Häll ner smeten i formen och grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter tills kakan är genomgräddad.
  7. Låt svalna en stund innan du heller på mjölkblandningen.

 

Mjölkblandning:

  1. Blanda ihop grädde och båda sorters kondenserad mjölk i en kanna.
  2. Stick hål i kakan och häll sedan över mjölkblandningen.

 

Topping:

  1. Vispa ihop grädde, färskost, florsocker & vaniljsocker i en bunke till fasta toppar.
  2. Bre ett jämnt lager på kakan och pudra sist på lite kakao och toppa med jordgubbar.

 

Tips:

  1. Låt kakan stå i kylen över natten, den blir godare ju längre den får stå!
  2. Pudra på kakao och toppa med färska  jordgubbar precis innan servering.

Dela det här receptet

Email

Se fler recept

en_GBEnglish