Hallongrottor

Hallongrottor – klassiska småkakor med hallonfyllning. 

Dessa spröda och smöriga småkakor fyllda med en sötsyrlig hallonsylt är en självklar favorit på kakfatet. Enkla att baka, men oemotståndligt goda! 

I det här receptet visar jag hur du lyckas med hallongrottor som både smälter i munnen och ser fantastiska ut.

Baktips: Väg varje kakboll så de väger omkring 36g styck för att få till lika stora och jämna kakor som möjligt.

Ingredienser

Hallonsylt:

2 dl frysta hallon

1 dl syltsocker

 

Kakdeg:

150g smör, rumsvarmt

1 dl strösocker

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

4 dl vetemjöl

Gör såhär:

Hallonsylt:

  1. Koka upp hallon och syltsocker i en kastrull på medelvärme.
  2. Låt koka under omrörning i ca 5 minuter och tag sedan bort från plattan.
  3. Häll över sylten i en värmetålig burk och låt svala helt.

Kakdeg:

  1. Rör ihop smör och strösocker till en jämn smet.
  2. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl och blanda ihop till en jämn deg.
  3. Dela upp degen i lika stora bitar och rulla ihop till små bollar, ca 12-14 st. (För att få så jämna kakor som möjligt är det enklast att väga dem, mina vägde ca 36g/ styck)
  4. Gör ett håll i varje kaka och fyll med hallonsylt.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10-15 minuter.
  6. Låt svalna på plåten i ca 30 minuter innan servering!

Dela det här receptet

Email

Se fler recept

sv_SESwedish