Knäckig jordgubb och rabarberpaj

Söt och syrlig jordgubb och rabarberpaj, sommarens godaste dessert! 

Det här receptet på jordgubb och rabarberpaj är sommar i varje tugga. En perfekt balans mellan syrlig rabarber och söta jordgubbar, inbakade i ett knäckigt och gyllene pajskal. Servera med vaniljsås, lättvispad grädde eller en kula glass för den ultimata sommarkänslan. En enkel och ljuvlig efterrätt som passar lika bra till midsommar som till en spontan fikastund i sommar. 

Ingredienser

2 stora rabarber

200g färska jordgubbar

1 msk potatismjöl

3 dl vetemjöl

3 dl havregryn

1 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

1 tsk kardemumma

1 tsk kanel

1/2 tsk salt

200g smör

1 dl ljus sirap

Gör såhär:

  1. Skala och skär upp rabarbern i små bitar och skiva upp jordgubbarna.
  2. Häll rabarbern i botten på din pajform och häll på jordgubbarna.
  3. Strö potatismjöl jämnt över bären.
  4. Blanda ihop de torra ingredienserna till pajdegen i en bunke.
  5. Smält smöret på låg värme i en kastrull och blanda ner sirapen.
  6. Häll smörblandningen över de torra ingredienserna och blanda ihop.
  7. Häll smeten i pajformen och grädda pajen på 200 grader i 25-30 minuter tills den får en gyllenbrun yta.
  8. Låt pajen svalna och servera sedan med vaniljsås.

Dela det här receptet

Email

Se fler recept

sv_SESwedish