Sockerkaka

En klassisk sockerkaka som alltid går hem!

Denna mjuka och saftiga sockerkaka är perfekt till både vardagsfika och festligare stunder. En tidlös favorit som går snabbt att baka och uppskattas av både stora och små. Servera gärna med lite grädde och färska bär för en extra lyxig känsla.

Ingredienser

4 ägg

4 dl strösocker

1 dl neutral olja

1 dl apelsinjuice

4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

Gör såhär:

  1. Värm upp ugnen till 180 grader endast undervärme.
  2. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt.
  3. Tillsätt olja och apelsinjuice och vispa lite till.
  4. Häll sist ner vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vispa till en jämn smet.
  5. Smöra och bröa en sockerkaksform innan du häller ner smeten i formen.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter. Stick ner en tandpetare för att se om kakan är färdiggräddad. Kommer den ut helt torr så är kakan klar.
  7. Låt svala i formen i ca 20 minuter innan du tar loss kakan från formen.
  8. Pudra med florsocker, servera och njut!

Dela det här receptet

Email

Se fler recept

sv_SESwedish