Tårtbotten

Ingredienser

4 ägg

2 dl strösocker

1 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

Gör såhär:

  1. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd sedan ner i äggblandningen tills du har en jämn smet.
  3. Täck en form (ca 20 cm) med bakplåtspapper i botten.
  4. Häll ner smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 grader i 30 minuter.
  5. Vänd på tårtbotten och låt den svalna upp och ned innan du delar upp den i 3 lika stora delar.

Tips:

  1. Frys in tårtbotten om du inte ska använda den inom 1-2 dagar.
  2. Pensla tårtbotten med sockerlag eller saft för att få en extra saftig tårta.

Dela det här receptet

Email

Se fler recept

sv_SESwedish