Finns det något bättre än doften av nygräddade vaniljgifflar som sprider sig i köket?
De här gifflarna blir otroligt mjuka, fluffiga och fyllda med smör, farinsocker och vanilj, en perfekt kombination av sötma och sälta. Receptet ger bullar med den där klassiska konditorkänslan, men som är enkla att lyckas med hemma.
Perfekta till helgens fika, barnkalaset eller när du vill bjuda någon på något extra gott.
Om du letar efter ett recept på saftiga vaniljgifflar, då har du hittat rätt!


Tips från köket
- Kall deg = bättre bullar: En sval deg är lättare att kavla ut och ger jämnare bullar.
- Dubbel fyllning: Vill du ha extra saftiga gifflar? Bred på lite mer fyllning, men inte för mycket, då kan degen spricka.
- Frys in: Gifflarna går utmärkt att frysa in! Låt svalna helt, frys och tina sedan i rumstemperatur. Pensla ev. med lite smör igen efter upptining för nybakad känsla.
- Variation: Byt ut lite av vaniljsockret mot rivet citronskal för friska vanilj-citron-gifflar.
Serveringstips
Servera gifflarna nybakade med en kopp kaffe eller varm choklad.
De är också fantastiska som “mini-dessert” – värm dem lätt och servera med en klick vaniljglass eller vispad grädde.

